top of page
Terug

Perscommentaren

De Heivinken zingen met virtuoze verklanking, rijk gestileerd, muzikaal verfijnd en indrukwekkend overtuigend een rijk gevarieerd programma. (Hugo Heughebaert)

 

De Heivinken bundelen een mooie koorgarve: Van Byrd, Lassus, Palestrina. Bach, Reger en hedendaagse componisten. Op vocaal en interpretatief gebied hebben ze een niveau dat door velen benijd kan worden. (Hugo Heughebaert)

 

Zelden hoorden we een zo evenwichtige koorbalans en vooral zulke heldere, tegelijk warme-sonore sopraantoon. Voor vele buitenlandse ‘beroemdheden’ moeten de Heivinken niet onderdoen. (J.T.T.)

 

Ze zingen als de vermaardste buitenlandse groepen. Zelden hoorden we zo een ideale totaalklank als in dit koor. Met een reuzeveeg gooien de Heivinken met hun Kerstplaat alle kerstkitch van de markt. (Humo Radio, Fons de Haas)

 

Moesten we moeten kiezen tussen een LP van de Wienersängerknaben en de Heivinken dan kozen we die van de Heivinken. (Humo Radio – Fons de Haas)

 

Over de Volksliederenplaat: Wij kennen in Vlaanderen geen ander kinderkoor dat zo ongecompliceerd, vrolijk, aanstekelijk en zuiver zingt. Geen Vlaamse plaat aan volksliederen biedt een zo prettige bloemlezing aan. (Humo Radio – Johan Anthierens)

 

‘Ik ben blij een enthousiaste jonge Kerk te mogen ontmoeten in Praag, want hier durven slechts oudere mensen en toeristen hun gelovig zijn uiten’ (Francis J. Meehan, ambassadeur voor de V.S. in Praag)

 

Samenwerken met ‘De Lustige Heivinken’ werd de ontdekking van een enthousiast koor waarbij de kwaliteit een peil bereikt dat de vergelijking met professionele groepen schitterend kan doorstaan. (Fons Valvekens, secretaris-generaal, Davidsfonds.)

Reeds bij de eerste kennismaking viel mij deze bijzondere eigenschap op: Dit koor heeft een ongewoon lyrische, zangerige klank. Later vroeg ik me wel eens af of de verscheidenheid van nationaliteiten van de zangertjes hiermee iets te maken had. (Gaston Nuyts)

De meest enthousiaste toehoorders waren de onderscheidene Amerikaanse groepen. Naar aanleiding van iedere uitvoering zag ik ze diep ontroerd. Ze prezen immer de verzorgde, foutloze, originele en vrolijke prestatie. (L. Roppe, gouverneur van Limburg)

In tegenstelling tot de methoden-voor-de-massa, leidde Broeder Arnold met feilloze zekerheid zijn Heivinken in de richting, die zij krachtens hun aanwezige aanleg en geaardheid DIENDEN te gaan. Ik moet toegeven dat zowel J.S. Bach of C.M.Weber – om er enkele te noemen - vanuit hun graf de Heivinken gelijk gaven met hun muzikale vrijheden (Raf Goormans)

bottom of page